Om mig

Mitt foto
Från början hette denna blogg "mest bara deckare" eftersom jag trodde att jag mest läste deckare. När jag bloggat ett tag upptäckte jag att jag faktiskt läste en del annat också så då fick bloggen byta namn till klok som en bok:-) Bloggen är min läsdagbok där jag i första hand skriver kortfattat om böcker jag läst och ibland även något om film och teve. Jag läser också högt för min åttaåring.

onsdag 29 augusti 2012

Qdfja


Passerade hundhyllan men har inte haft så mycket inspiration av blogga. Här kommer en liten sammanfattning av vad jag läst den senaste tiden;Hur intelligent är din hund, Stanley Coren. Betyg 4 av 5!

Läste denna första gången i samband med första hunden någon gång på 1990-talet men den är lika intressant och bra fortfarande. Själva intelligenslistan ska man kanske ta med en nypa salt men det är ändå kul att det finns någon som vågat sig på att rangordna olika hundraser:-)

 

 
Klickerträning, Anders Hallgren. Betyg 3 av 5!

Liten, tunn och lättläst bok om klickerträning. Anders Hallgren får det att låta så enkelt att man nog är tvungen att testa:-)


 
 
Hundens hud: en bok om klåda, allergi, öronproblem och pälsavfall av Susanne Åhman. 
Betyg 3 av 5!

Författarens är själv är veterinär och dermatologi, specialist på hundens hud. Man uppskattar att cirka 10% av alla renrasiga hundar i Sverige har problem med allergi, detta betyder 80 000 hundar! Boken går igenom olika hud- och allergiproblem och innehåller mycket bilder vilket är ett stort plus. Längst bak i boken finns en lista med 43 olika hundraser och vilka hudproblem som är vanliga. Att välja hund, David Alderton. Betyg 3 av 5!

Lata hundar, skälliga hundar, mjuka hundar och en massa andra hundar kan man läsa på framsidan. Denna uppdelning finns inte i boken men väl ändå ganska annorlunda indelning av olika hundgrupper. Man kan till exempel läsa om familjehundar, lättskötta hundar, hundar som älskar att springa, allergivänliga hundar och supersmarta hundar. Det finns också ett kapitel för människotyp och hur man hittar sin hundtyp. Två icke registrerbara hundar finns också med, Labradoodle, en korsning mellan labrador och pudel som togs fram för att skapa allergivänliga ledarhundar för synskadade, och så en för mig helt okänd ras, Patterdale terrier.   
Vardagslydnad, Yrsa Franzén-Görnerup. Betyg 4 av 5!

Den här har jag också läst för många år sedan men jag gillar hennes tankar om träning och jag får många bra tips. Boken innehåller konkreta råd och ifyllningsövningar speciellt anpassat för den egna hunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar